Najbolji način da ojačate svoje telo

No Comments

Najbolji način da ojačate svoje telo

Vežbe koje svaka osoba obavezno radi na svakom treningu su čučanj, trbušnjaci i sklekovi. To je ono što treba da bude osnova za dalju nadogradnju i vežbanje.

Međutim, ukoliko ste početnik, sa treninzima nikako ne trebate da krenete samostalno!

Svaki put kada uradite trbušnjake, to stvara veliki pritisak i opterećenje za vašu kičmu, i može dovesti do brojnih povreda. Upravo iz tih razloga potrebno je imati iskusnog trenera, koji će vam pokazati vežbe koje su adekvatne za vas.

Jedan od vodećih stručnjaka kada je kičma u pitanju, Dr McGill, proveo je tri decenije u proučavanju biomehanizma kičmenog stuba.

Nakon višegodišnjih studija, došao je do zaključka da je najbolje da se rade treninzi tako da kičma bude u neutralnom položaju, koristeći različite vrste vežbi i pokreta koji se baziraju na rotaciji tela. Cilj je da kičma bude potpuno rasterećena i da se akcenat stavi na trbušne mišiće.

izdrzaj trening srbija

Najbolji način da pokrenete svoje telo, jeste da regrutujete sve vrste mišića. Prirodne i svakodnevne aktivnosti zahtevaju da svi naši mišići rade istovremeno. Dakle, jedna od najboljih stvari koje možete uraditi za sebe i za svoje telo, jeste da počnete sa programom vežbi koje će voditi profesionalno obučeno i stručno lice, sa višegodišnjim iskustvom. Najbolji način je da se bazirate na vezbe koje podstiču stabilizaciju kičmenog stuga, snagu i izdržljivost.

Izdržaj je svakako vežba koja treba da postane rutina u vašim treninzima. Tako jačate, kičmu, trbušne mišice i celo telo. Naša preporuka je da trening završite sa tri serije izdržaja, od po jedan minut, rezultati će biti vidljivi posle kratkog vremena!

U vremenu ekstaze u fitnes industriji, budite pametni i opredelite se za onu vrstu treninga koja će vam najviše prijati. Priključite se našem timu i bićete iznenađeni brzinom transformcije vašeg tela.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dunja Flash - O meni

Moja karijera je za sada duga preko 20 godina i za to vreme sam bila kreograf i igrač u brojnim spotovima i koncertima...

Pokrenite se

Za treninge nikada nije kasno. Ne dozvolite sebi da vas posao obuzme i da nemate vremena za sebe. Ne čekajte ponedeljak ili neki drugi dan - krenite odmah sa vežbanjem!

Poslednje sa našeg bloga

Pogledajte sve blogove
No Comments

Ostavite komentar